wtorek, 27 marca 2012

Z WIEDŹMOWEJ KUCHNI: Pobladłe kiwi

Zielono mi... Szmaragdowo... 

No dobrze, tak naprawdę zawsze bardziej od szmaragdowego podobał mi się kolor, jaki pod niepozorną, brunatną skórką skrywa zwykłe kiwi. Nie wspominając o orzeźwiającym smaku tego najulubieńszego z moich owoców. Toteż - aby przyspieszyć wiosnę - popełniłam małą zieloną zbrodnię.




POBLADŁE KIWI
czyli jogurtowy misz-masz

Składniki:

3 dojrzałe kiwi pozbawione włochatego futerka
2 banany - równie dojrzałe
1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
4-5 łyżek miodu (opcjonalnie - bo można dosłodzić inaczej albo... wcale)
szczypta imbiru
szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Żadna filozofija - wrzucić składniki (banany i kiwi - pokrojone wcześniej na kawałki) do wysokiego pojemnika, zmiksować blenderem i ewentualnie doprawić (osobiście polecam mocne smaki - jak na przykład imbir). :-) 

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz